Το παιδί και η σωστή ανάπτυξή του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την Δρ. Μάττα με αποτέλεσμα την ενασχόλησή της με τη συγγραφή παραμυθιών. 

Τα παραμύθια της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ζήτη με τίτλους:

   Η κουκουβάγια με τα χρυσά φτερά

   
Ο μικρός Κούγκυ είναι μια διαφορετική κουκουβάγια, που δεν μπορεί να πετάξει  όπως τα αδερφάκια του. Μια νύχτα ανακαλύπτει ένα περίεργο δώρο, που θα του  δώσει φτερά να πετάξει μέχρι το φεγγάρι και να γίνουν τα όνειρά του πραγματικότητα.
 

 

 


   Ένα κυτταροχωριό έμεινε νηστικό...

   Η μικρή Τάνια μεγαλώνει τρώγοντας ό,τι της αρέσει, δηλαδή πατατάκια,  γλυκίσματα και λιχουδιές. Όμως το σώμα της Τάνιας αποτελείται από μικρά  κυτταράκια που για να μεγαλώσουν έχουν ανάγκη από χρήσιμα θρεπτικά  συστατικά.
   Μια μέρα ένα συρναπαστικό ταξίδι στο χωριό των κυττάρων θα φέρει τα πάνω  κάτω στις διατροφικές της συνήθειες.
   Τι θα συμβεί λοιπόν όταν η Τάνια γίνει μικρή σαν ένα κύτταρο και ταξιδέψει μέσα  στο ίδιο της το σώμα;


    Σ'αγαπώ μην αλλάξεις ποτέ!

   Ο πρίγκηπας Ευγένιος, από τη στιγμή που γεννιέται, είναι διαφορετικός, και ο  ερχομός του στον κόσμο προκαλεί μεγάλη ταραχή στο βασίλειο της Ομορφοχώρας,  όπου λατρεύουν μονάχα κάθε τι όμορφο και τέλειο. Όμως το άγγιγμα και το δυνατό  γέλιο του πρίγκηπα αλλάζουν τα πάντα στη χώρο αυτή...


   Γιατί ο λύκος σταμάτησε να τρώει γουρουνάκια, κατσικάκια και  κοκκινοσκουφίτσες;

   
Θέλετε να μάθετε γιατί ο λύκος σταμάτησε να τρώει τα ζωάκια του δάσους;  Ακολουθήστε το χοροπηδηχτούλη Ντίνη στην περιπέτειά του μέσα στο δάσος. Έτσι,  θα ανακαλύψετε ότι χάρη στο Ντίνη, τα λαχανικά θα κερδίζουν την καρδιά του  τρομερού λύκου και θα γίνουν από τότε το αγαπημένο του φαγητό!Τα παραμύθια της συγγραφέως κ. Μάττα Μερόπης θα τα βρείτε από τις Eκδόσεις ΖHTH