Καθημερινά διαβάζεις και ακούς για τις πρωτεΐνες και για το πόσο σημαντική είναι η λήψη τους για τον οργανισμό μας. Γνωρίζεις όμως ποιες είναι οι λειτουργίες που επιτελούν και τις καθιστούν απαραίτητες;

Οι 5 λειτουργίες των πρωτεϊνών

Η λέξη “πρωτεΐνη” προέρχεται από το ρήμα "πρωτεύω" το οποίο σημαίνει κάτι που κατέχει εξαιρετική σημασία. Αυτό καταδεικνύει τη σημαντικότητα των πρωτεϊνών και των λειτουργιών τους για το ανθρώπινο σώμα.

Οι πρωτεΐνες:

 1. Διατηρούν το σάκχαρο στο αίμα σε σταθερά επίπεδα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται η έντονη επιθυμία για γλυκό

 2. Χάρη στην ισορροπία του σακχάρου στο αίμα, διατηρούν την προσοχή και τη συγκέντρωσή μας. Αν στερηθείτε τις πρωτεΐνες, τα επίπεδα της γλυκόζης σας θα παρουσιάσουν διακυμάνσεις και η σκέψη σας μπορεί να είναι λίγο θολή.

 3. Συμβάλλουν στην πρόληψη της τριχόπτωσης καθώς είναι το δομικό στοιχείο όλων των κυττάρων και αυτό ισχύει και για τους θύλακες των τριχών.

 4. Είναι απαραίτητες για την οικοδόμηση των μυών

 5. Είναι απαραίτητες για την κατασκευή όλων των ενώσεων στο ανοσοποιητικό μας σύστημα

  Spiroulina platensis: ένα τρόφιμο πλήρες πρωτεΐνης

  Η Spiroulina platensis είναι ένα 100% φυσικό προϊόν που περιέχει ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών, γεγονός που την καθιστά πλήρη τροφή. Μεταξύ άλλων, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης (55-70%), ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από άλλες τροφές.

  Με την καθημερινή λήψη της Spiroulina platensis:

 1. λαμβάνετε σε συμπυκνωμένη μορφή ευρέως φάσματος θρεπτικά συστατικά

 2. αναπληρώνετε ελλείψεις που μπορεί να δημιουργηθούν στον οργανισμό χωρίς να τον επιβαρύνετε με επιπλέον θερμίδες.